SAHAJA YOGA
LEUVEN • Sahaja Yoga is een unieke methode die toelaat op een spontane manier tot meditatie te komen en zo een staat van evenwicht, welzijn en zelfkennis te bereiken.

Sahaja betekent aangeboren, spontaan, moeiteloos.
Yoga betekent eenheid of verbinding. Het oorspronkelijke doel van elke vorm van yoga is je te verbinden met je diepste essentie, het Zelf of de Spirit. De aansluiting op je innerlijke bron van kwaliteiten helpt je om je eigen potentieel ten volle te ontplooien.
Meditatie is een toestand van je bewustzijn, waarbij je helemaal alert bent, maar vrij van gedachten. Je aandacht is helder en stil in het nu. Meditatie is een effectieve manier om stress te verminderen.

Het uitgangspunt van Sahaja Yoga is de ervaring van zelfrealisatie, of het ontwaken van je spirituele levensenergie, die je de verbinding of eenheid geeft van je diepste Zelf met het grotere geheel.

In de cursus leer je :
* stap voor stap mediteren
* eenvoudige technieken gebruiken om jezelf in evenwicht te brengen
* de werking van je energiecentra (chakra's) ontdekken en verbeteren
* kennis over de werking van je subtiele lichaam : energiecentra, energiekanalen, innerlijke levenskracht (Kundalini)
* spirituele achtergrond van meditatie.

Er wordt gebruik gemaakt van lezingen, presentaties, videomateriaal, praktische oefeningen en eenvoudige technieken. Er worden geen lichaamsoefeningen gegeven.

Sahaja Yoga richt zich tot iedereen die op zoek is naar innerlijke rust en stilte, evenwicht, zelfkennis en op die manier het eigen welzijn en dat van anderen wenst te verbeteren.
Brusselsestraat 63
3000 Leuven
breng me hierheen